Jumaat, 24 Disember 2010

AKU NIE btol @ x:pakai kopiah tapi tak sembahyang

sesuatu yang mengilerkan
apa itu
nie aku nak citer satu kisah

  •  satu rumpun
  •  satu jiwa 
  • satu malaysia


pelik bunyinya:

apa taknya pakai kepiah tapi tak sembahyang
cerita ini bermula pada satu hari yang mendung lagi kelabu
aku pergi ke stadium
biasalah peminat bola macam bro abc nie mn boleh lepas tengok bola
sejak kecil lagi aku dibesarkan dengan main bola
aku pon menjejakan kaki aku ke stadium
almak lupa nak habag stadium mn
stadium bukit jalil untuk perlawanan akhir  malaysia lawan indon
macam biasa lah aku pakaian perh kalah pemain  real madrid oiii
 siap dengan  jersi harimau malaya lagi hahah
tapi aku g pakai songkok
nak tunjukan semanagt melayu
aku pon masuk stadium
skali laungan ombak yang besar dari penjuru barat stadiun ke timur hingga selatan
tapi macam biasa lah belah utara
kosong untuk vip
takan vip nak buat ombak plakkan
hahah lawak giler
sebelum akumasuk aku dengar launganazan berkumandang
aku jadi gelisah dan serba salah nak g masjid ker atau terus masuk stadium
aku membut keputusan untuk masuk stadium
oklah
past tue aku mula tak senang duduk
pikir sembahyang dulu baru bola
bro abc[BAJU KUNING] ngan rakanya[BAJU MERAH] yang telah insaf
aisssh tak bleh jadi nie
aku kena g smayang dulu
aku pon mengorak langkah ke surau stadium
perhhhh kosong nya
wesel dibunyikan permainan mula aku denagn pantas  g tengok bola
 tapi tak sembahayang lagi
dengan leka nya aku duduk tengok bola
wesel penamat  dibunyikan
syukur  kita punya team menang
aku pon terlupa aku x smayang lagi

giler:
           pakai kopiah tapi tak sembahyang

 nasib baik aku duduk kat depan stadium astro ja hari tue
hahahahah boleh ajak abi aku sembahyang berjemaah

kat umah tengok bola tak puas tapi boleh sembahyang berjemaah
klau pi stadium

  1. boleh nampak botol arak lah
  2. orang tak sembahyanglah
  3. tak tutup auratlah
  4. rambut bercalour la
  5. orang merokok lah
  6. dengar caci maki orang lah
  7. dan paling penting nampak orang baling botol  dalam padang


idea hamasah jangan kita buat  semua ini berdosa
renungan saja yek?

jadi sebelum kita buat apa apa kita kena pikir kebaikkan da keburukannya juga
hindarilah diri kita dari semua perbuatan dosa yek
....................................................................................................................................................

AWEK Mu BUKAN awek KU

APA PUNYA PASAI PULAK NIE

ari tue bro abc denagn keluarga turun melaka
seronok naik river cruise
kt banggunan merah
nie gambar dya
perhhhh
memang sronoklah pusing satu melaka ari tue
tapi bro terinagat pulak kisah cinta
lama lama dulu
jom kita layan baca dulu


cerita pasai awek pulak
buat masa sekarang nie bro abc  baru ja free dari couple2
jadi mn mn anak dara yang minat sila ambil borang untuk temu duga
kisah sedih perpisahan  cinta bro abc {ali baba cyef.eight} macam niepada suatu hari
sedang bro abc  main sms dengan awek bro abc dya kata dya nak ,break
alamak
bro dngar ja ayat tue bro abc denagn terloncat kegembiraan  nak break dengan awek nie
alhamdulillah terlepas dari perbuatan zina hati mata mulut dan telinga
jadi dengan tenag bro abc kata kat dya ok kiter break
hidup mesti diteruskan  dya tak tahu bro abc nie seorang yag alim lah jugak
bro pon akan meneruskan pencarian cinta lagi
op lupa pulak nak citer pasal

awek mu bukan awek ku

..................................................................................................................................................


citer dya macam nie
cinta si sis dengan si bro
apa kena mengena dengan bro abc plak
ooooooo....nak tahu yek..
macam nie si bro yg bercinta dgn sis tue kawan baik bro abc
jadi terpaksaalah bro abc dengar semua rasa hatinya
 yang tengah jiwang dengan awek dya tu
satu hari lah
sis tue hantar surat nak mintak clash hubungan mereka yang tak diketahui umum
alamak meraung si bro  tue
sekali lagi bro abc lah yang jadi tempat mendengar rintihan tue
dengar punya dengar  lama2 habis lah hubungan depa nie

tapi.......

sesuatu yang menarik
telah terjadi si sis nie nak kawan jugak dengan si bro nie
tak pa lah nak kawan
tapi sifat cinta dan cemburu masih menebal dalam hati sis tuekat si bro
pening kepla lah si bro nie pikir
last skali si bro tue jumpalah  bro ali baba chef_eight
bro abc pon bagi lah idea hamasah kat dya

bro abc kata
"kita nie masih remaja banyak lagi awek kat luar tue
cari lain lah ...tapi kes nie lain .bro abc nasihat kat dya   laaaa biarlah kat dya at least ada
jugak orang ambil berat pasai kau bro"

tapi bro juga pikir

biarlah masa yang menentukan segalanya

lepas tue kesudahan nya bro abc tak tahu lah macam mana
sebab bro  dah habih spm dulu dari dya bro balik rumah dulu lah masa tue
tapi bro still keep in touch dengan dya
bro abc harap dya jadi playr yang berjaya ja lah
kalau si bro tue tanya lagi
 aku,
aku pasti kata

itu awek mu bukan awek ku   
hang selesaikanlah sendiri

hahahahaha
hebat dak citer kali nie
macam biasa idea hamasah kali ini

kawan lah satu juta orang pon berkasih hanya boleh takat 4 orang sahaja
jadi berpoligamilah anda jika berkemampuan......

Ahad, 19 Disember 2010

Anual dinner

cerita paling lawak yg pernah aku dengar pasal anual dinner

video

past nie apa plak nk di tukar
haha dari anual dinner kepada anuar dinar
hak3
good job my friend

aurat punya seksi laki lucky yang seksa

op........ smua nie untuk kebaikkan semua.insyaallah
halamak
giler punya  citer nie
aku pon dah tak sabar nak citer nie
jom kita dengar tengok kot ada yang berkenAn
----------------------------------------------------------------------------

nie kisah dongeng zaman sekarang
awek awek melayu makin berani
bukan berani mati
hahahahahahaah...
bukan yang tue tapi  berani dedah aurat yang sikit tue jadi besar2


gilar kot depa nie
pakai baju tak cukup kain
perrrh
nak tengok dosa 
tak tengok rugi
nak buat macam mn depa lalu depan bro ali baba 
cuci mata ja lah 
..........................................................................................................
kalau x cukup kain bro ali baba boleh kasi
kalau sekupang dua tue
pakai seksi sangat sampai tonjol sana sini
ketat atas bawah 
subhanallah 
gilar mata aku tengok
depa yang seksi aku yang seksa 
punggah......
pakai terdedah sana sini buat cun
 jalan sana jalan sini
control ayu buat macam cantik sangat
 huduh terok aku tengok
dah lah pakai pakaian macam orang utan pakai 
nasib baik  orang utan pakai tutup semua
mereka nie x tau malu ka
mak bapak depa dah bagi didikan agama dah kot
dah tegor tapi 
macam biasalah umatakhir zaman nie
depa qala

 "bro  kubur lain lain "
                                                        "jgan risau bro nanti tua taubatlah"

panas ja bro ali baba dengar 
nie satu lagi
pasai bebudak skolah 
yang asyik suka tarik lengan orang kedah kata sinting lengan
macam panas sangat 
oppppp lupa
ali baba nak ingatkan 
kita berpanas practice duk neraka 
sebab tue panas
hahahahahahah
kalau x sedaq lagi tak taulah

yang duk pakai baju ketat ketat tue
lagi giler
pakai baju adik umur 2 tahun tu buat apa
macam tak ada pakaian yang elok sikit 
aduih 
geler kot


macam nie lah hampa pi kedai  beli kain putih  2/ 3 ela
buat jubah lagi baguih boleh kurangkan masalah rogol merogol kat negara kita

aurat yang seksi seksa  neraka yang menanti 
perhhhh baguih sungguh

Sabtu, 18 Disember 2010

AKU MEROKOK TAPI X HISAP

ALAMAK
PERHH
ADUIH
APA PLAK BRO SORANG NIE MENgARUT PLAK

.................................................................................................
ooooo..don"t gambra nahi...semua
relaxxx
-----------------------------------------------------------------

nie bro nak citer cikit

masa tanggal bro nie (ali baba) habis piksa spm
abi ali baba cyef"_eight ajak g round satu malaysia
hulamak peluang baik kot
tanpa pikir panjang i grab the chance lah
hahahahahah...tunggu bapak lagi..tak gi

tapi bro dah tebabas terjebak dengan budaya merokok lah palk
alamak nie yang tak syok citer nie
nak tahu
x payah lah
tapi bro nak citer jugak
masa bro pusing 1 malaysia (rakyat didahulukan pencapaian diutamakan)
bro dengan tak rela hatinya telah menghisab rokok warga malaysia yang kuat merokok.
aduh dah lah merokok past 2 kasi asap plak kat bro ali baba
nie yang panas nie.nak buat macam mn isab ja lah
tak pasai 2 kena kenser
oh tidak mintak simpang
dah isap rokok  depa punya puting rokok ada filter tapi asap yang datang kat bro ali baba tak ada filter
abis merah hidong bro nak tahan nafas
x larat bro belah dari tempat tue
rupa rupanya yempat baru pon ada
kedai mkan tempat awam rumah  hotel
semua asap
tapi bro pujilah kerajaan negeri melaka buat 1 program nie melaka bebas asap rokok2015
kerajaan melaka past nie kasi komisen cikit dah tolong promosi melaka nie dalam blog bro yang relax ni
x kisah klau x bagi pon
tapi balik kepada asap rokok ne
kesedaran rakyat malaysia dah makin kurang
merokok kat smua tempat
alahai habis orang yang x dose ni jadi mangsa asap rokok'
panas betoi lah aku
jadi kepada perokok tegar nie sudah sudah lah tue
isap rokok
isap lah pulak lolipop ada jugak manis mulut
apalah otak ada  x reti pakai

gila puna perokok
hampa dah tau rokok tue haram bawak byk penyakit duk
isap buat apa to those childbro jangan cuba cuba
nak isap bro ali baba penyepak baru tau

jadi
kepada para perokok yang lama dan yang baru join tue
insaflah
beli rokok untuk bakar duit
gila
dah berenti beli dah
kembali ke pangkal jaln
masih banyak methode boleh dijalankan untuk berenti merokok
bro kat cini merayu kepada smua perokok agar berhenti
agar tak rosakkan diri sendiri

doa nabi muhammad

DOA NABI MUHAMMAD
................................................

----------------------------
Dunia ini semakin pesat membangun sambil mengikut peredaran jam


demi masa sesungguhnya manusia ituberada  di dalam kerugian
 kecuali orang 2yang brpesan 2dgn kebenaran 
&berpesan 2 dgn kesabaran
suruh al wal as


macam inilah dunia
penuh dengan pancaroba dan dugaan yang x menentu
hah teringat aku kat ceramah ugama tadi
ustaz tue kata 3 doa nabi Muhammad S.A.W. yang diminta kepada Allah


1.nabi mintak umatnya di jauhkan dari  dari kemarau yang berpanjangan 
Allah makbulkan.alhamdullilah


2nie second nabi qala dengan mintak kat Allah
nabi  said  ya Allah jauhkan umatku dari bala banjir yang boleh membinasakan  umatnya
alhammdullilah dimakbolkan.


3.nabi mintak ya allah jauhkan umatku daripada  bermusuhan sesama umat islam
yang ini ....Allah  tidak makbolkan.mungkin ada hikmah daripada itu


jadi  3 doa yang nabi mintak nie 2 saja yang dapat .1 yang tak dapat patut umat Muhammad risaukan.
ini kerana kita dapat lihat dalam kisah pembuNuhan saidina UTHMAN  bin AFFAN WAFAT KERANA PERASAAN HASAD DENGKI MANUSIA SESAMA UMAT ISLAM...walaupon saidina uthman bin affan  telah banyak membuat jasa kepada islam beliau tetap mati di bunuh.beliau shahid di jlan Allah.jasa nya termasuklah membeli sebidang tanah di sebelah masjid nabawi bagi perbesarkan masjid.membeli  telaga untuk kegunaan penduduk madinah dan membelanjakan haranya yang banyak untuk islam.suhanallah betapa agungnya jasa nya untuk islam.....

alfatihah....
untuk nabi ,para sahabat,kaum keluarga baginda.

hadis sahih dari
hadis muslim

Selasa, 14 Disember 2010

dude vs ducess bagi aku

cerita nie pasal coupling kat maktab aku 
atau kat mana mnana institusi pelajaran yang lain 


perh 
indah benar aku  atau hampa dengar 


pasal couple
x abis abis
break up - clash 
aduh 
banyak kali aku dengar sampai naik borink lah


tapi kat sini  idea hamasah aku mungkin boleh membantu

idea hamasah yang 

                                                                        
1.alamak perasaan bebudak perempuan
                                                                          
susah nak baca perasaan mereka nie mungkin hormon progrestron dgn ostrogen kot sebab @ 
pasai perangai depa  ,biasala bubedak laki nie sanggup untuk buat apa saja untuk jaga perasaan si dara nie .
kecil hati clash pulak ,macam biasa ucapan" alah sayang jangan macam nie bro kat cini takut lah sis kat sana merajuk"perh cair kot si sis nie.tapi bila si sis nie dah mengamuk si bro just buat don't know jer.hahah biasalah tue .buat si bro jagalah perasaan si sis.

2.perdebatan si bro dengan si sis


huh lama tak sembang pasal nie.bebudak perempuan nie biasalah hanya mereka ja nak menang  bila bercakap,opp budak laki-laki pon sama 2x5 hahahah.lumrah macam aku jugak lah .ego memanjang .sampai kena 'anti' tapi aku x kisah .aku tetap maafkan mereka .biasalah melawak kasar antara rakan .tapi seronok jugak .pengalaman dan expirient macam nie susah nak dapat kot......perdebatan macam nie atau macam mana pon tetap terjadi antara bebudak laki-laki dengan budak pompuan.

3.fall in love.


bab paling aku suka kot.kawan kawan biasa cerita kat ak.tapi aku buat derk jer..so what aku x merasainya maka suka hati hampa lah buat apa aku nak masuk camporrr.tapi aku pernah jugak ter fall in love kat bebudak perempuan .lumrah hidup.hahaha tapi aku just pendam ja kat dalam hati .sebab aku percaya nanti bila masuk u pompuan akan mencari .insyallah aku salah sorang daripada mereka...seriousli habaq kat hampa kenapa aku x luahkan saja .mungkin boleh 2@3 awek  .hahhahahah.jadi boy and girl ready to fight for your love

4.kes gaduh @buli


dulu aku pon tengok marah jugak .tapi buat apa aku nak marah .orang lain yang bercinta aku pulak nak marah.lawaknya.......kes gaduh si sis dengan si bro perh tragis betiol lah.layan habis .tapi aku kesian  jugak gaduh sampai clash of titan .terperanjat aku tengok .eh eh banyak jugak aku tengok kes gaduh kat sekolah lama dengan maktab nie tapi aku macam biasa no coment dengan buat don"t know jer.nak kasi cakap pon seronok jugak .kes gaduh hal remeh temeh .hal small the pieces pon bleh gaduhpasai x antar mesej  atau x layan apa mereka cakap je.masaalah betol.tapi awas si bro jangan  kasi phone anda kat gegirl nanti kantoi rahsia hitam kita hahahah.gaduh plak.

5.pasai kepimpinan 


yang nie lagi satu masaalah .apabila pemimpinan si bro tak satu kepala si sis .aduh masalah jugak nie.tapi biasalah masalah kepimpinan nie si bro dengan si sis boleh buat satu pakatan murni yang muhibah.ok lah aku just sokong jerrr.tak nak coment banyak lah walau ada banyak  story.....op sorry of record

6.mulut murai 


seronok gilar cerita nie .mulut murai laki laki dengan permpuan memang meriah .tapi bagi sesetengah orang mereka x suka .aku pon x tau lah sebab apa mungkin sebab mereka benci atau tersinggong kot dengan kata kata mulut murai nie.tapi aku just buat-oh, what happen i don"t know.hahahah tapi kes kes mulut murai si bro meriah kot .murai si bro nie boleh buat satu berita tersebar dengan cepat.contohlah ada spot chek kat asrama .perh cepat jer semua barang terlarang disembunyikan ,aku pon sama kalau tak dalam  kotak ubat gigi atau dalam plastik simpanan makanan pon jadi  tempat persembunyian .tak pernah kantoi.bijak bijak,tapi hampa yang baca jangan ikut  masa aku di zaman jahiliah dulu nie.expirien yang x leh dilupakan.... ahahaha....mulut murai  si sis pulak macam biasa lah kalau sorang sis couple dengan si bro  sepuluh minit jer satu maktab @satu asrama tahu.jadi simpanlah cerita lov anda dengan baik elakkan dari si murai nie.hahaha   

IDEA HAMASAH

AKU NAK BERI SEMANGAT UNTUK SEMUA 


IDEA HAMASAH
A ku g nama idea nie idea hamasah 
hamasah tue maksudnya sayang dan cinta 


hamasah nie boleh kita jadikan pedoman dan motivasi untuk diri kita 
aku  terfikir benda nie masa aku duduk blajar kat mrsm merbok dulu 
aku sebenarnya tak puas hati dengan  prestasi akademik aku yang stadard plajar mrsm 
aku nak lebih lagi
past tue aku masuk surau  sembahyang hajat 
dengan baca quran 
"bling" satu semangat datang dengan tiba tiba 
itulah berkatnya solat
aku pon terfikir  idea nie
mungkin dapat bagi aku semangat untuk hadapi spm dan my future
alhamdulillah aku dapat jawab spm 
dengan baik


jadi aku nak kogsi sikit idea hamasah niedengan hampa semua


aku dah publish dah salah satu idea hamasah nie 
dalam isu  tidor tue


selamat membacanya
insyallah akan dapat semangat dan boleh kita memotivasikan diri kita 
dan ambil sedikit pengajaran
insyaalah

Aku nAk cAkAp sikit

nie kisah aku sebagai bebudak nerd dan skema mrsm merbok nak mengujarkan sikit kat sini
aqu lah tue hahahaha

nak dengar keRR

jom lah dengar sikit 


cerita nie mula dia macam nie

cerita pasai tidoq

apa nak jadi dengan kita nie

nak kejut subuh pon kita tidoq
nak bangun tidor dari katil pon kita tidoq
nak g mandi pon kita tidoq
nak g surau waktu subuh pon kita tidoq
nak makan sarapan pon kita tidoq
nak baca yasin pon kita tidoq
nak pie kelas pon kita tidoq
nak blajar dalam kelas pon kita tidok
nak kena marah dengan cikgu hahah
nak makan tengah hari pon kita tidoq
nak prep petang pon kita tidoq
nak main waktu petang pon kita tidoq
nak dengar tazkirah petang pon kita tidoq
nak baca al quran surah al waqiah pon kita tidoq
masa prep malam pon kita tidoq
masa nak tidor comform kita tidoq
 nak tahjud pon kita tidoq
nak muhasabah diri pon kita tidoq

oh tidak semuanya tidor


jadi bila masa kita tak tior plajar oiii
bonda kata
"hey plajar masa bila kamu tak tidor"
dan bonda kata
"tak cukup tidor !!plajar kenapa x cukup tiduq"


created by ali baba  cyef_eight

Isnin, 13 Disember 2010

imPian aku lePas sPm

aslamualaikum kepada semua 


                                            hari ini hari yang bersejarah
hari ini hari pembebasan aku dari sekolah 
hari ini aku dah tinggalkan uniform sekolah
hari ini hari yang paling gembira bagiku
hari ini hari  spm ku dah berakhir
hari ini aku nak kongsi kisah hidup aku
hari ini ker oh tidak mungkin lain kali ja
hari ini aku nak cakap pasai  hari paling  seronok
hari ini ialah hari itu
hari ini aku mulakan dengan tarikh aku habis spm 
hari ini 9 /12/2010
hari ini aku dah abis akaun 
hari yang paling susah jugak lah
hari ini aku nak buat  beberapa permintaan kat ummi dengan abi aku haha



nak tahu apa permintaan aku 
hari ini




  1. .aku nak makan burger
  2. .nak buat specky mata baru photocromic glass please
  3. .alamak lama  tak beli t-shirt dengan seluar kena beli nih
  4. .oppps game fifa 11 tak beli lagi esok aku g beli 
  5. .dah 3 minggu kena stay up aku kena qada tidor  nie 3hari 2 malam
  6. .ahaaa nak g makan kendurilah past kluar mrsm nie best jugak aiih
  7. .dari dulu lagi aku impikan nak g hantar my sis masuk u dah aritu terlepas lps nie aku nak g jugak hantar
  8. .camping pon serook dengan best jugak  
  9. .haaaa lupa plak nak g amik lesen  join dengan kawanlah g ambik lesen
  10. .akhir skalikot aku nak cari kerja fiteri the booss macam ada ja tanya tengok dulu 


haahhahaahah
berjayakah misi aku kali ini untuk melunaskan semua impian aku kita nan nantikan